Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nu är det slut på velandet – välkommen till Webbtanten 2.0

Nu har jag i några månader velat fram och tillbaka med vad den här bloggen ska heta och vad den ska handla om. Äntligen har jag bestämt mig. Och landat.

Att vara entreprenör med många järn i elden och många idéer kan ställa till det, i alla fall när man som jag vill så mycket.

Eftersom jag inte kom vidare till beslut trots ihärdigt funderande, har jag tagit hjälp av vänner och kollegor. Alla har faktiskt sagt att Webbtanten är det jag ska använda! Det behöver inte förknippas med att bloggen måste handla om webb. Fast den handlar ju om det också. Men framför allt är det jag. Jag som är Webbtanten.

Webbtanten är min identitet online

Jag har verkligen inte känt mig hemma i bloggnamnet ”Annas” som jag använde när jag gjorde en nystart av bloggandet. Det har nog mest handlat om att jag redan har en identitet online (genom tidigare bloggen webbtanten.se & sociala medier), men faktiskt också utanför nätet. Många hänvisar nämligen till mig som ”Webbtanten” och då känns det rätt att fortsätta vara Webbtanten med alla. Mina flöden på sociala medier är också under namnet Webbtanten sedan 2-3 år tillbaka.

Det jag fastnat i när det gäller namnet av den här bloggen är att jag tänkt att det inte kan vara Webbtanten eftersom jag inte bloggar så mycket om webben (vilket jag gjorde när jag startade webbtanten.se från början). Men faktum är att jag ändå är en webbtant. Jag jobbar med webben, jag bloggar på webben och jag reflekterar om saker på webben emellanåt. Alltså är jag en webbtant och bloggen har nu återgått till att vara Webbtanten. Men Webbtanten 2.0. Allt är också flyttat till webbtanten.se

Identitetskrisen är över

Jag vet, jag har velat fram och tillbaka. Och jag ber om ursäkt för det. Det har varit Annas med olika taglines, det har bytts profilbild fram och tillbaka på t.ex. Facebook. Jag har sökt efter rätt identitet. Men nu är det klart. Jag heter Webbtanten i sociala kanaler, bloggen heter Webbtanten och sajten ligger på webbtanten.se. Så! Ordningen återställd!

Innehållet på webbtanten 2.0 då?

För att renodla mitt innehåll så har jag bestämt mig för att hålla mig till Det digitala, resor och entreprenörskap. Det kommer bli en hel del Reflektioner om allt möjligt, så den kategorin ligger också kvar. Alla andra kategorier jag använt bakåt i tiden kommer vara orörda, men inte heller fyllas på med nya inlägg.

T.ex. så faller kategorin Recept bort. Vill du hitta bra recept finns många andra bloggar som är duktiga på det! Ett och annat restaurangtips kommer nog fortfarande dimpa ner, men då blir det ju under kategorin Resor/Resmål.

I framtiden kanske det faller bort fler kategorier och nya tillkommer. Men det är ändå Webbtanten som skriver. Och just nu är det entreprenörskap, resor, digitalisering och reflektioner som du kan bli inspirerad av här!

Webbtanten 2.0 nya loggo

När jag bestämt mig för att faktiskt köra all-in på Webbtanten ville jag förnya loggan. Göra den mer rätt för mig där jag befinner mig nu. I mitt yrke har jag glädjen att ha kontakt med många formgivare och den här gången bad jag Sofia (som även står bakom Astrid) på Jeod och hon hjälpte mig att hitta rätt! En grym process som gav mig exakt det jag ville ha!

Lite pill kvar på sajten, med typsnitt och sånt, men det kommer! Loggan är på plats och adressen är rätt i alla fall.

Jag hoppas att detta är tydligt för dig. Och att du nu vet vad du kan förvänta dig av Webbtanten.

Nu kör vi!

Följ gärna Webbtanten med Bloglovin

9 kommentarer
 • AngelicasVärld
  1 juli, 2017

  Mem åhhhhh kul!! Lycka till med allt!!

  • Anna Forsberg
   1 juli, 2017

   Tack så mycket! Nu känner jag mig hemma igen :)

 • Tess Mabon
  1 juli, 2017

  Hejaheja – gillar skarpt!
  Får en lika härlig känsla av namnet Webbtanten som namnet Killfröken – som är en av mina vänners ”jag” på sociala medier.
  Och blir himla nyfiken på om det finns något liknande ord/epitet/namn åt mig ;-)

  • webbtanten
   1 juli, 2017

   Tack! Ja jag gillar henne, Webbtanten. Det är så mycket jag, så det är inte konstigt att inget annat har funkat. Killfröken var ju också bra! Hoppas du hittar ditt namn som du vill använda, fast ditt riktiga namn är ju inte så vanligt som mitt, så du urskiljer dig med det.

 • Helena Roth
  1 juli, 2017

  Gläder mig åt att du ”landat” och tycker Webbtanten är alldeles ypperligt! Lycka till med 2.0!

  • webbtanten
   2 juli, 2017

   Tack! Känns så bra att äntligen ha landat.

 • Max
  2 juli, 2017

  Jag tycker det låter perfekt i mina öron!

  • webbtanten
   2 juli, 2017

   Tack, roligt att höra!

 • […] – annat namn/som ett epitet i stil och klass med Killfröken (Jacob) eller Webbtanten (som Anna nu bestämt sig för att kalla sig och sin hemsida och som hon heter i övrig social […]