Stockholm i bilder

Stockholm i bilder genom 50mm objektiv

Vi har spenderat hela helgen i Stockholm och jag har tränat på mitt fotograferande! Därför beskriver jag den här helgen bara med bilder. Alla är tagna med mitt 50mm objektiv. Vissa har jag justerat i Photoshop, andra är helt i original från kameran. 

Vissa bilder passar sig bättre med detta objektiv än andra. Men det är också det som gör det utmanande. Och lärande. Att se vad just det här objektivet ska användas till.

Jag har framför allt tränat på att använda vitbalans och ljusknapparna (+/-) och valt ut de bilderna jag tycker haft bäst nyanser och ljus. Har inte använt Auto-läget i kameran alls, utan bara P-läget.

Gillar du nån bild extra mycket berätta gärna det i en kommentar!

Stockholm i bilder
Blommor
Stockholm i bilder
Cider på Strandvägen 1
Stockholm i bilder
Under Kastanjen
Stockholm i bilder
Gränd i Gamla Stan
Stockholm i bilder
Grönan i ösregn
Stockholm i bilder
Fotografiska
Stockholm i bilder
Glass
Stockholm i bilder
ABBA kläder
Stockholm i bilder
ABBA-museet
Stockholm i bilder
Gröna Lund
Stockholm i bilder
Roger
Stockholm i bilder
God frukost
Stockholm i bilder
Slottet genom bussfönster
Stockholm i bilder
Sturekompaniet
Stockholm i bilder
Strandvägen
Stockholm i bilder
Vatten
Stockholm i bilder
Stockholms svar på Time Square el. Piccadilly
Stockholm i bilder
Midsommarafton = jordgubbar
Stockholm i bilder
Stationshuset
Stockholm i bilder
Utsikt från hotellrummet
Stockholm i bilder
Hälleflundra på Terassen
Stockholm i bilder
Äntligen sol och blå himmel
Stockholm i bilder
Lyssnade på grymma Penntricket på tåget.

 

15 reaktioner till “Stockholm i bilder genom 50mm objektiv”

 1. Jag gillar särskilt bilder med kort skärpedjup, kanske för att suddigheten i de ofokuserade bilderna bidrar till en känsla av djup? Själv tycker jag 50 mm är svårt…. och går hellre upp eller ner på skalan för att fånga ögonblicken. Glad över alla fina 50 bilder :)

 2. Fina. Gillar t ex gränden i Gamla stan, gula blommorna och glassen. I alla de använder du djupperspektivet och det blir spännande med skillnaderna i skärpedjupet och fokus. Du har fin blick.

  1. Tack! Ja, jag gillar den typen av fotografering mest, nog därför jag älskar detta objektivet. Roligt att du gillar vad jag ser :)

 3. Nej, strunta inte i landskapen – jag gillar förutom glassen, de gula blommorna, Roger-bilden även den där de röda vattenmärkespinnarna så tydligt framträder på bilden du kallar Vatten.
  Och så är jag förtjust i din allra översta bild på huset med fönstren.

  1. Tack! Jag ska bara ha ett bättre objektiv så ska jag nog få in lite mer landskapsfotograferande också. Vad roligt att du gillar fönsterbilden från Gamla Stan. Det är en av mina favoriter!

 4. Du inspirerar! Har ju själv plockat fram systemkameran och bestämt mig för att inte låta den bli liggande, bara för att den är lite mer besvärlig att ha med! Den bild jag tycker mest om är bilden på de gula blommorna. Kan inte riktigt förklara varför, det bara är så! OK?

  1. Tack! Ja det är helt ok att det bara är så. Den är speciell eftersom den är ganska mörk tycker jag. Valde att inte dra upp ljuset så mycket och det tilltalade mig iaf. Jag ser fram emot fler fina bilder hos dig, gärna från systemkameran!

  1. Tack Angelica! Ja Stockholm är väldigt vackert. Det är nåt speciellt med städer intill vatten helt klart.

 5. Många fina bilder. Mina favoriter är bland annat cidern och jordgubbarna för att jag är hungrig. Sedan gillar jag bilderna där vädret är tydligt, både regnmolnen och den blå himmeln.

  Jag fotar nästan bara med 50 mm för det objektivet väger lagom mycket så jag känner igen mig i begränsningarna.

  1. Ja det är ett grymt lätt och bekvämt objektiv! Älskar det verkligen, ska bara lära mig att fånga det som objektivet är bäst till tänker jag.

Kommentarer inaktiverade.