Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stockholm i bilder genom 50mm objektiv

Vi har spenderat hela helgen i Stockholm och jag har tränat på mitt fotograferande! Därför beskriver jag den här helgen bara med bilder. Alla är tagna med mitt 50mm objektiv. Vissa har jag justerat i Photoshop, andra är helt i original från kameran. 

Vissa bilder passar sig bättre med detta objektiv än andra. Men det är också det som gör det utmanande. Och lärande. Att se vad just det här objektivet ska användas till.

Jag har framför allt tränat på att använda vitbalans och ljusknapparna (+/-) och valt ut de bilderna jag tycker haft bäst nyanser och ljus. Har inte använt Auto-läget i kameran alls, utan bara P-läget.

Gillar du nån bild extra mycket berätta gärna det i en kommentar!

Stockholm i bilder

Blommor

Stockholm i bilder

Cider på Strandvägen 1

Stockholm i bilder

Under Kastanjen

Stockholm i bilder

Gränd i Gamla Stan

Stockholm i bilder

Grönan i ösregn

Stockholm i bilder

Fotografiska

Stockholm i bilder

Glass

Stockholm i bilder

ABBA kläder

Stockholm i bilder

ABBA-museet

Stockholm i bilder

Gröna Lund

Stockholm i bilder

Roger

Stockholm i bilder

God frukost

Stockholm i bilder

Slottet genom bussfönster

Stockholm i bilder

Sturekompaniet

Stockholm i bilder

Strandvägen

Stockholm i bilder

Vatten

Stockholm i bilder

Stockholms svar på Time Square el. Piccadilly

Stockholm i bilder

Midsommarafton = jordgubbar

Stockholm i bilder

Stationshuset

Stockholm i bilder

Utsikt från hotellrummet

Stockholm i bilder

Hälleflundra på Terassen

Stockholm i bilder

Äntligen sol och blå himmel

Stockholm i bilder

Lyssnade på grymma Penntricket på tåget.

 

15 kommentarer
 • Charlotte
  26 juni, 2017

  Jag gillar särskilt bilder med kort skärpedjup, kanske för att suddigheten i de ofokuserade bilderna bidrar till en känsla av djup? Själv tycker jag 50 mm är svårt…. och går hellre upp eller ner på skalan för att fånga ögonblicken. Glad över alla fina 50 bilder :)

  • Anna
   26 juni, 2017

   Tack! Jag håller med dig, älskar suddighet i bilder!

 • Gunnar F Novik
  26 juni, 2017

  Fina. Gillar t ex gränden i Gamla stan, gula blommorna och glassen. I alla de använder du djupperspektivet och det blir spännande med skillnaderna i skärpedjupet och fokus. Du har fin blick.

  • Anna
   26 juni, 2017

   Tack! Ja, jag gillar den typen av fotografering mest, nog därför jag älskar detta objektivet. Roligt att du gillar vad jag ser :)

  • Helena Roth
   26 juni, 2017

   Jag gillar samma bilder som Gunnar nämnt, de som är mer nära och ger den där djupkänslan. Vackert!

   • Anna
    26 juni, 2017

    Tack Helena! Kanske ska strunta i landskapsbilder framöver helt :)

 • Tess Mabon
  26 juni, 2017

  Nej, strunta inte i landskapen – jag gillar förutom glassen, de gula blommorna, Roger-bilden även den där de röda vattenmärkespinnarna så tydligt framträder på bilden du kallar Vatten.
  Och så är jag förtjust i din allra översta bild på huset med fönstren.

  • Anna
   26 juni, 2017

   Tack! Jag ska bara ha ett bättre objektiv så ska jag nog få in lite mer landskapsfotograferande också. Vad roligt att du gillar fönsterbilden från Gamla Stan. Det är en av mina favoriter!

 • Ewa
  26 juni, 2017

  Du inspirerar! Har ju själv plockat fram systemkameran och bestämt mig för att inte låta den bli liggande, bara för att den är lite mer besvärlig att ha med! Den bild jag tycker mest om är bilden på de gula blommorna. Kan inte riktigt förklara varför, det bara är så! OK?

  • Anna
   26 juni, 2017

   Tack! Ja det är helt ok att det bara är så. Den är speciell eftersom den är ganska mörk tycker jag. Valde att inte dra upp ljuset så mycket och det tilltalade mig iaf. Jag ser fram emot fler fina bilder hos dig, gärna från systemkameran!

 • AngelicasVärld
  27 juni, 2017

  Underbara bilder från vår vackra huvudstad!!

  • Anna
   27 juni, 2017

   Tack Angelica! Ja Stockholm är väldigt vackert. Det är nåt speciellt med städer intill vatten helt klart.

 • Kristina Svensson
  27 juni, 2017

  Många fina bilder. Mina favoriter är bland annat cidern och jordgubbarna för att jag är hungrig. Sedan gillar jag bilderna där vädret är tydligt, både regnmolnen och den blå himmeln.

  Jag fotar nästan bara med 50 mm för det objektivet väger lagom mycket så jag känner igen mig i begränsningarna.

  • Anna
   27 juni, 2017

   Ja det är ett grymt lätt och bekvämt objektiv! Älskar det verkligen, ska bara lära mig att fånga det som objektivet är bäst till tänker jag.

 • […] och för att fira vårt kristallbröllop (15 år) bokade jag in oss två nätter på At Six över midsommar i Stockholm. Förväntningarna var stora eftersom jag gillar Petter Stordalen. Har hängt en del på Post […]