Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Smarriga chokladbollar

Jag gör bollar av många olika slag när jag ska göra rawfood godis. De här är grymt goda och smakar lagom choklad och de är inte heller så där sliskigt söta. Bara dadlar som sötning, så passar utmärkt för dig som vill undvika socker!

ca 40 st små bollar

Ingredienser

Som vanligt använder jag alltid ekologiska alternativ för bästa innehåll och bästa smak.

  • 2,5 dl dadlar
  • 2,5 dl mandlar
  • 3 msk kakao
  • 4 msk riven kokos
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • vatten

Gör så här

Lägg i alla ingredienser utom vattnet i din matberedare. Kör tills allt blandat sig ordentligt. Håll i maskinen, det kan studsa rejält om maskinen är av enklare variant. Nu tillsätter du vatten, 1 msk i taget. Använder du färska dadlar kanske du inte behöver tillsätta något alls. Jag som använder torkade dadlar behövde ha i ca en halv deciliter.