Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Silvia-kaka

Skrivet Inga etiketter 0

En kaka med samma namn som min goa svärmor, japp, det testade jag idag. Jag har så många ägg sedan min bondevecka, så jag tyckte det var läge att baka lite.

Därför blev det denna smarriga kaka! Brownies, fast utan choklad, typ. Gör dubbel sats om du ska göra i långpanna!

Kaka:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl ljummet vatten
Glasyr:
75 g smör
1 dl strösocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
kokos
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop. Tillsätt det ljumma vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 20-30minuter. Låt kakan svalna.Koka sedan ihop alla ingredienser till glasyren. Vispa hela tiden. Häll glasyren på den kalla kakan. Strö på kokos

3 kommentarer
  • Lilla B
    10 mars, 2008

    Silviakakor har jag bakat och kan instämma i att de är jättegoda!

  • huga
    11 mars, 2008

    nam nam, den ska jag vid rätt tillfälle prova :)

  • Cornelias Corner
    12 mars, 2008

    Hmmmmf….trodde du bara bakade morotskakor nu ;)