säljer allt och flyttar in i husbilen

Sälja allt och flytta in i husbilen

Ja, vi ska sälja allt och flytta in i husbilen. Vi gör återigen en stor förändring i våra liv. Lever livet som livet verkar vilja bli upplevt. Inga begränsningar i tankarna – vi bara gör  det som faller oss in.

Efter tre år i lägenhet i Alingsås är det nu dags för nästa steg. Vårt beslut att sälja allt och flytta in i husbilen kunde inte fattas förrän alla pusselbitar kom på plats. Men vår önskan och plan har sedan länge varit att slippa vintern och spendera mer tid utomlands, tillsammans! Varje år. Därför har vi fram tills idag bara berättat om den första vintern 2018/2019. Men det är faktiskt så att Roger har fått tjänstledigt okt-mars varje år – så vi flyttar in i husbilen i vår.

Jag förstår inte hur man kan vara rädd för nya idéer, jag är mest rädd för att fastna i gamla

Sälja allt och flytta in i husbilen

Nu är alla i vår familj insatta i våra planer och vi kan prata helt öppet om alla detaljerna kring den här spännande utvecklingen att sälja allt och flytta in i husbilen. Om steget som ger oss helt andra förutsättningar för vårt resande, men framför allt för våra liv.

Vi säljer allt; lägenhet, möbler och en hel del kläder (särskilt vinterkläder) och dessutom de flesta av våra prylar. Den härliga U-soffan i skinn på bilden är alltså till salu, precis som nästan allt annat i vår lägenhet. Kom och köp!

Steget är egentligen inte något märkvärdigt eller revolutionerande. När jag läser och lyssnar märker jag att rätt många är missnöjda med sin tillvaro – de känner sig fast i ekorrhjulet och av att köpa prylar, inreda huset och förnya garderoben. Är det ens ett behov? Jag tror att det är andra behov som dämpas med konsumtion. Jag har själv varit där men har helt tappat intresset för att köpa annat än det jag äter och faktiskt behöver.

Så jag tänker att det som är mest revolutionerande är att välja att stanna kvar i det som man inte är nöjd med.

Summering av allt som hänt

Det kanske upplevs rörigt eftersom vi kommit med nyheten i etapper, men så här är det alltså:

 1. Dröm/önskan/planering av att bli digitala nomader och bo utomlands stora delar av året
 2. Sluttestet för våra planer var att hyra en husbil och provbo i den.
 3. Det gav oss sista pusselbiten för att kunna bli digitala nomader på vårt sätt
 4. Åkte till husbilsmässan för att köpa husbil
 5. Roger bad om tjänstledigt, och har alltså fått lovat att han kan vara tjänstledig varje år okt-mars, om han vill. Han jobbar som glasmästare och de har mycket mindre beläggning på vintern vilket gör hans önskemål till ett win-win.
 6. Vi säljer lägenheten och alla prylar för att öka vår frihet.
 7. 1 maj börjar vårt digitala nomadliv med boende i husbilen

Men jobben då?

Vi är i Sverige april-september (boende i husbilen på alla möjliga trevliga ställen) och drar neröver i oktober och återvänder i slutet av mars för att återigen spendera sommarhalvåret i Sverige, då Roger jobbar på glasmästeriet.

Jag fortsätter att jobba med VimleWebb hela tiden, året runt precis som jag gör nu, fast med avlastning av Roger under vinterhalvåret. Då kan vi uppleva platserna vi besöker samtidigt som vi tar hand om VimleWebbs alla kunder tillsammans. Vi blir alltså digitala nomader på heltid!

Förresten, mitt i allt detta har ju SVT  börjat sända en serie med Kalle Wahlström som heter Kalles sex liv – om du inspireras av det vi gör just nu, tror jag du kommer älska den serien, särskilt avsnitt 4.

Do more of what makes you happy!

Vill inte vänta till pensionen

Som vanligt är inget för evigt när det gäller oss, vi har ingen aning om hur länge vi kommer vilja bo i en husbil. Men vi vill det nu och vi måste göra det nu. Att vänta tills vi går i pension är inte aktuellt, ingen vet om vi ens lever då om man ska vara krass.

Vi har ingen annan än oss själva att ta hänsyn till. Barnen är stora och lever sina egna liv. Vi har inga djur och inga barnbarn verkar vara på gång. Vi är friska och vi har vilja, ork och kraft att göra det vi vill. Vi har varandra och vi mår verkligen som bäst när vi är tillsammans 24/7, vilket stärker oss som individer och vår relation! Självklart kommer vi sakna både nära och kära, men vi hoppas få vara intensiva med besök hos både vänner och familj när vi är i Sverige.

Varför sälja lägenheten?

Sälja allt och flytta in i husbil – ja det låter kanske både skrämmande och lockande. Man kan ju hyra ut sin lägenhet tänker du kanske. Varför sälja? Ja först och främst så är en ny husbil inte direkt gratis och vi vill inte ha några lån som måste betalas på. Dessutom vill vi slippa administrationen och oro för allt som kan komma med hyresgäster.

Men den allra största anledningen till att vi vill sälja allt och flytta in i husbilen är att vi sällan går tillbaka när vi gjort en förändring. Så även om vi i framtiden eventuellt skulle vilja vara bofasta i Alingsås igen är det troligen ett annat boende som gäller. Vi säljer gärna nu när marknaden skriker efter lägenheter och vi ändå inte har behov av vår.

Vårt digitala nomadliv börjar med andra ord redan i vår, med Sverige som första anhalt! Livet är fantastiskt roligt!

Vi blir aldrig redo för livet! Det är bara att kasta sig ut, leva sin dröm och lita på att vingarna bär

Följ gärna med i vårt liv med att bo i husbil på vår livsstilsblogg!

24 reaktioner till “Sälja allt och flytta in i husbilen”

 1. Wow vad modigt, är inne på samma tanke fast inte med husbil, men att vara fri och dra iväg. Har bott utomlands mycket och det kan iofs skapa en slags rotlöshet i mig. Så jag följer er och låter mig indpireras och låter svaren komma till mig när det är dags att göra nästa drag.

  1. Skönt att bara öppna dörrarna för tankar och inspiration och låta processen ha sin gång. Rätt var det är så landar allt och svaren bara finns där. Tydliga och genomförbara!

 2. Vi har samma planer! Haft husbil sedan 2008 men i år bytte vi upp oss till en 8.50 bil. Jobbar 1 år till och sedan blir det pension från 61. Säljer nog huset och blir nomader. Bara tanken gör att det pirrar i hela kroppen av förväntan! Lycka till!

  1. Underbart! Planeringen är ju en stor del av upplevelsen :) Vår längtan och förväntan är nästan oumbärlig nu, men vi har ju en del att göra innan bilen kommer så tiden lär gå fort. Önskar dig lycka till också!

 3. Alla är vi olika , har levt som nomad .För min del var det okej en tid , ville dick ha ett ställe där jag kunde ga som landningsplata.

  Jag önskar er all lycka :)

  1. Visst är vi alla olika! Det är väl inte omöjligt vi hamnar i den insikten också, men det tar vi då. Finns ju torp, tomter, små lägenheter.. ja alla möjliga alternativ om det är vad vi vill. Varmaste tack!

 4. Gratulerar er till stort och spännande äventyr! :-)

  Jag har turnerat väldigt mycket som sångerska och dansare, plus att jag rest en hel del. Bott utomlands också. Med tiden fick jag småkrupp på att alltid vara i rörelse.

  Just nu älskar jag att ha en fast punkt. En stor, underbar lägenhet i centrala Malmö. För ett par år sedan tillbringade jag 6 månader i Florida det var härligt, men njutningen att komma hem till mitt generösa nav var ännu bättre, just för att jag inte sitter fast någon stans. Mitt jobbande är mycket av digital natur så bestämma själv är underbart och att slippa vara digital nomad är perfekt. jag har både friheten att gå och komma som jag vill, plus ett riktigt hem.

  1. Tack! Härligt att ha upplevt så många platser Stella! Kanske vi vill ha en fast plats igen, kanske inte. Huvudsaken är att vi lyssnar inåt och gör det som man vill. Just nu :)

 5. Whoohooo, så härlig läsning. Såg rubriken och tänkte ”Detta vill jag läsa” och mycket riktigt var det vad jag trodde. Blir väldigt inspirerad av er förmåga att både drömma och förverkliga drömmar – det är fantastiskt!

  1. Tack, vad roligt Helena! Ja det känns underbart att göra. Att följa de infall och inspel som kommer i vår väg.

  1. Tack Andrea! Roligt att kunna inspirera och att du vill hänga med i vårt äventyr.

Kommentarer inaktiverade.