Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Raw salted caramel

Jösses vad goda! Söta som socker med lyxig kola som smälter i munnen. Fast dessa är raw, utan socker, mjöl och mjölk! Ursprungsreceptet är från Food Pharmacy – vars artiklar är väldigt intressanta om man är intresserad av kost – jag har minskat mängden dadlar i mitt recept, kan nog minska ytterligare faktiskt.

Ingredienser

Cashewbotten

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk honung
  • 1 msk mjuk kokosolja
  • 1 nypa salt

Kola

  • 14 dadlar (urkärnade)
  • 3 msk smält kokosolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bourbonvanilj

Gör så här

Blanda alla ingredienser till bottenlagret i matberedaren, tills det blir som en degklump. Lägg cashewlagret på plastfolio och tryck ihop till ca 1 cm höjd. Ställ i frysen medan du gör kolan.

Lägg ingredienserna i matberedaren och låt den köra länge, tills kolan är seg och glansig. Bred ut kolan (jag fick använda händerna för min var så härligt seg) över botten och ställ in i frysen igen.

Låt stå en timme! Under tiden kan du äta kolan som inte fick plats på bottenlagret :D