Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pannbiff i gräddsås med potatismos

Det är alltid Roger som gör kötträtter i den här familjen. Så detta är hans recept, som han skrev ner när han gjorde dem sist. Han brukar alltid bara höfta, men nu har han ett recept att falla tillbaka på och jag kan dessutom kanske lyckas med en god sås också nån gång nu när jag har fusklappen!

Ingredienser

Köttfärssmeten:

  • 500 gram ekologisk finmalen nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk HP sås
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver

Gräddsåsen:

  • 3 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 5 droppar tabasco chipotle
  • salt och peppar efter smak

Potatismos:

  • 9 potatisar i skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • en stor klick smör
  • ca 1/2 dl mjölk

Gör så här

Blanda ingredienserna till köttfärsbiffarna, stek i smör och olivolja tills de är genomstekta och har fått en fin yta.

Under tiden skalar du och skivar potatisen, lägger i kastrull med vatten och salt. Låt koka ca 10 minuter. Testa med sticka.

När biffarna är klara lyfter du ur dem ur stekpannan, häller i grädde och creme fraîche samt kryddor och låter det puttra ihop. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt det stå på svag värme under tiden som du gör potatismoset.

Blanda alla ingredienser till potatismoset i kastrullen (häll av vattnet först!) och vispa sedan med elvisp. Inte för länge för då kan det bli klistrigt, gör inget om det är bitar kvar av potatisen.

Servera med rårörda lingon, stekt gullök och gärna en liten grönsallad.