om webbtanten

Om mig & bloggen

Om mig

Jag heter Anna Forsberg och jag är en glad, spontan, engagerad och passionerad person. Jag arbetar som webbproducent, projektledare, utbildare, key account och VD på mitt bolag VimleWebb AB. VimleWebb är en webbyrå som arbetar med WordPress. Kunderna är medvetna företag i hela Sverige.

Privat är jag medmänniska, fru, mamma och vän. Är 50+ (älskar det!) och spenderar så mycket tid jag kan med nära och på resande fot.

Några korta om mig

storstad / småstad
smink / inte smink
hamburgare / pizza
kött / fisk
läsa bok / lyssna på bok
vin / öl
sport / nyheter
hockey / fotboll
vinter / sommar / vår / höst
morgon / kväll
pc / mac
rock / klassisk musik

Om bloggen

Bloggen fokuserar på resor, det digitala och entreprenörskap. Om förändringar och utveckling.

Men jag skriver även reflektioner om helt andra ämnen. För jag vill och för att jag inte kan låta bli. Så oavsett vilken inriktning som gäller för bloggen så kommer det inlägg om allt möjligt ibland. Ofta lite djupare och personliga reflektioner

Jag drivs av och älskar förändringar. Det gör att det händer en del i mitt liv. Du kan på sidan Just Nu få en kort summering av var jag befinner mig i livet just nu eftersom denna bloggen inte är så aktiv längre.

Inga annonser och samarbeten

Webbtanten har från starten varit fri från annonser och samarbeten. Inga länkar är betalda och inga inlägg är samarbeten med ersättning på något sätt. Resorna är betalda av mig. Du ska veta att det jag eventuellt rekommenderar endast är för att jag innerligt vill berätta för dig om det, inte för att jag får betalt för att skriva om det. Det är så jag har valt att göra.

Blogghistoria

2007 – började blogga på wordpress.com. Då handlade det bara om minigrisar och livet på landet eftersom vi precis flyttat ut på landsbygden.

2008 – året därefter började mitt intresse för odling och jag gjorde en blogg till som handlade om det.

2010 – när mitt intresse för digitaliseringen växte skapade jag Webbtanten, en blogg som enkelt förklarade verktyg och annat som hade med digitaliseringen att göra.

2012 – jag ville digitalisera min receptpärm och skapade då bloggen Annas recept, men arbetet med att lägga in en massa recept var tråkigt, särskilt när jag gick över till att äta rawfood, vegetariskt och glutenfritt eftersom jag mestadels då använde andras recept som jag hittade på webben.

2013 – när vi började resa ville jag skriva om det men hade ju redan bloggar som handlade om annat och fick då börja skriva på anna-forsberg.se istället.

2017  – kände jag att det är galet att hålla alla dessa bloggar aktiva. Det är tydligt eftersom bloggandet avtog när det blev för många. Därför slog jag ihop dem till en och kallade den för Annas. Men det tog inte lång tid förrän jag började misströsta. Jag kunde inte identifiera mig med Annas alls. Efter en hel del funderande fanns det ingen återvändo. Jag hamnade alltid i att återta Webbtanten igen. Jag är ju Webbtanten överallt på nätet, men även utanför nätet.

2017 – Webbtanten 2.0 infördes. Ny logga och tydlighet kring vad jag ska blogga om fastställdes. Så skönt. Nu är det webbtanten som gäller – överallt!

2017 – under juli/augusti 2017 flyttades även bra inlägg på vimlewebb.se över till webbtanten. Hela blogg/nyhetsflödet på VimleWebb togs bort och vissa inlägg ville jag spara, de passar bra här i kategorin ”Det digitala” och med etiketter som webbplatser, wordpress och skriva för webben till exempel.

2018 – startade bloggen boihusbil.se där jag och min man Roger bloggar om vår livsstil att bo i en husbil

2019 – vi fortsätter njuta av vårt liv som digitala nomader och vi bor i vår husbil någonstans i Europa

2020 – vi bytte husbil till en mindre – en plåtis/van. Livet på vägarna fortsätter. Startade bloggen tinyhouseportugal.se där vi bloggar om projektet att på sikt hitta en fast plats i Portugal.

Välkommen och hoppas du hittar något som du gillar att läsa om!