Om mig

Jag heter Anna Forsberg och jag är en glad, spontan, engagerad och passionerad person. Jag arbetar som key account, webbproducent, projektledare, utbildare, VD på mitt egna bolag VimleWebb AB. VimleWebb är en webbyrå som arbetar med WordPress. Våra kunder är medvetna företag i hela Sverige.

Privat är jag fru, mamma och vän. Är 50 år (och älskar det!) och spenderar så mycket tid jag kan på resande fot, vilket märks på blogginläggen. Men brinner även för det digitala och entreprenörskapet, det bloggar jag också om här på Webbtanten.

Jag skriver även reflektioner om helt andra ämnen. För jag vill och för att jag inte kan låta bli. Så även om min inriktning på bloggen är det digitala, resor och entreprenörsskapet så kommer det inlägg om allt möjligt ibland. Ofta lite djupare och personliga reflektioner

Annonser och samarbeten

Webbtanten har från starten varit fri från annonser och samarbeten. Jag ser inte bloggen som någon inkomstkälla. Men om det dyker upp ett intressant samarbete så kanske jag nappar. Om jag gör det kommer det självklart framgå väldigt tydligt att det är ett samarbete.

Bloggat sedan 2007, till och från

Jag började blogga på wordpress.com 2007. Då handlade det bara om minigrisarna och livet på landet eftersom vi precis flyttat ut på landsbygden.

Året därefter började mitt intresse för odling och jag gjorde en blogg till som handlade om det.

En dag ville jag digitalisera min receptpärm och skapade då bloggen Annas recept, men arbetet med att lägga in en massa recept var tråkigt, särskilt när jag gick över till att äta rawfood, vegetariskt och glutenfritt eftersom jag mestadels då använde andras recept som jag hittade på webben.

När mitt intresse för digitaliseringen växte skapade jag Webbtanten, en blogg som enkelt förklarade verktyg och annat som hade med digitaliseringen att göra.

Och när vi började resa ville jag skriva om det men hade ju redan bloggar som handlade om annat och fick då börja skriva på anna-forsberg.se istället.

Nytt grepp 2017

2017 kände jag att det är galet att hålla alla dessa bloggar aktiva. Det är tydligt eftersom bloggandet avtog när det blev för många. Därför slog jag ihop dem till en och kallade den för Annas. Men det tog inte lång tid förrän jag började misströsta. Jag kunde inte identifiera mig med Annas alls.

Webbtanten 2.0

Efter en hel del funderande fanns det ingen återvändo. Jag hamnade alltid i att återta Webbtanten igen. Jag är ju Webbtanten överallt på nätet, men även utanför nätet.

Webbtanten 2.0 infördes. Ny logga och tydlighet kring vad jag ska blogga om fastställdes. Så skönt. Nu är det webbtanten som gäller – överallt!

Inlägg från VimleWebb

Under juli/augusti 2017 flyttades även bra inlägg på vimlewebb.se över till webbtanten. Hela blogg/nyhetsflödet på VimleWebb togs bort och vissa inlägg ville jag spara, de passar bra här i kategorin ”Det digitala” och med etiketter som webbplatser, wordpress och skriva för webben till exempel.

Antingen-eller

Storstad eller småstad: Småstad
Hamburgare eller pizza: Pizza
Kött eller fisk: Fisk
Aftonbladet eller Expressen: Alingsås Tidning
McDonalds eller MAX: Max eftersom de har glutenfri halloumiburgare
Vin eller öl: Rödvin
Charter eller egenkomponerad resa: Planerar gärna resorna själv
Sport eller nyheter: sport
Hockey eller fotboll: hockey
Vinter eller sommar: sommar, men helst vår eller höst
Fem saker som du alltid har i ditt kylskåp? mango, avocado, rårörda lingon, gurka, smör
Fem saker som du inte kan/vill äta? blåmusslor, kött, fågel, gluten, ärtor