Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fredagsmys: Dipp med mjölkfri sour cream

Njut av en härligt krämig och mjölkfri dippsås till kvällens grönsaker framför Let´s Dance!

Den är gjord på cashewnötter och blir bäst (len istället för grynig) om du har en high speed blender, typ Vitamix.

Det här receptet använder jag som bas när jag ska göra dippsås, salladsdressing eller kladdet i en coleslaw. Kryddas efter önskemål så klart. Vi älskar att blanda i sambal ölek och pressad vitlök! Det ursprungliga receptet hittade jag på Sveriges största receptbank för rawfood.

Ingredienser

  • 4 dl cashewnötter
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk himalayasalt
  • 3 dl vatten

Gör så här

Blötlägg cashewnötterna. Minst 30 minuter, men gärna flera timmar. (Påverkar inte smaken, men blir mer nyttigheter i den om den får stå i några timmar).

Mixa, gärna i en high speed blender om du har, till en slät creme med vatten, vinäger och salt. Ju bättre blender du har desto slätare blir det.

Ställ i kylen för att stelna till lite. Blanda sedan i dina godaste kryddor och njut av dipp med sötpotatis, gurka, morötter eller chips. Vi har nästan alltid sambal ölek och pressad vitlök i.

Håller minst en vecka i kylen i sitt grundutförande. Om du lagt i färsk vitlök och sambal ölek håller den ofta inte mer än ett par dagar.