Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lösdrift

Skrivet Inga etiketter 0

Mjo, nu har jag oxå bondat till mig och utvecklat vår djurhållning. Att ha djuren på lösdrift är ju väldigt populärt (och bra för djuren självklart!), så nu har jag oxå fixat en liten sån avdelning för grisarna!

Stallet (intill stian) har idag städats ur av Älsklingen och mig, prylarna har flyttats upp på loftet och ett ganska stort utrymme har rengjorts. Sedan fyllde jag på med en hög med halm, den högen kommer att spridas ut och bli som ett halmgolv där grisarna kan ligga och gosa när de inte vill vara ute. För till stallet kan dörren stå öppen, oavsett vad det är för väder! Så.. med andra ord, mina grisar är numera på lösdrift på dagarna med tillgång till sin STORA hage och så sover de i sin varma och goa stia på nätterna.

Om Torsten o Belle kissar lite överallt gör inget i lösdriften, för där är ju inte jag.. dessutom är det en del av lagårn som inte är direkt i ordningjord och då gör det inget heller om det blir lite dofter här och där.

För er som tycker jag är väldigt sjåpig så kan jag förklara att det har med min allergi att göra. Jag kan inte spendera tid med grisarna om jag befinner mig i ett väldigt dammigt utrymme som luktar galt, griskiss och annat… Därför håller vi efter i stian på ett annat sätt, så jag kan vara där!

8 kommentarer
 • Eva-Lena
  19 oktober, 2008

  Åh vad mysigt för pluttisarna att få ha stort och mysigt inne när det är kallt och hurrvet ute, ta kort och skicka så vi får se hur det ser ut,
  kramis från
  Eva-Lena o P från ett soligt och hyffsat varmt +9 grader i Uppsala( P har varit ute på motorcykeln en sväng idag men jag hängde inte på)

 • Cornelias Cottage
  19 oktober, 2008

  De är lyckligt lottade dina små älsklingar! kram

 • Uffematten
  19 oktober, 2008

  Så fint du ordnar det för grisarna! Lyckliga dom som har det så bra!!!

  Kramen! /J

 • Maria
  20 oktober, 2008

  bilder? *nyfiken*

 • Anna
  20 oktober, 2008

  E-L – kan tyvärr inte ta något kort, det är så himla mörkt där inne!
  CC – tack!
  Uffematten – tack!
  Maria – Sorry.. för mörkt för min lilla kamera…

 • Cornelias Cottage
  20 oktober, 2008

  Vill bara önska dig en härlig kväll! Kram!

 • huga
  20 oktober, 2008

  tjo så härligt det måste vara att få vara gris hos dej…!!

  nöff på er!

 • Anna
  20 oktober, 2008

  CC – detsamma vännen!Kram
  Huga – tack, oink oink!