Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Källsortering har blivit roligare igen, tack för det Astrid

I samarbete med Astrids grundare Sofia Jensfelt 

Sopor och all källsortering har vi burit till soprummet. Plastpåsar, tidningar, glas i olika färger och papperskartonger. Tillbaka i lägenheten lagar vi middag och efter 30 minuter är plasthinkarna för källsortering i skåpet under diskhon nästan halvfulla igen.

Känns det igen? Vi är endast två i vårt hushåll numera och ändå fyller vi otroligt snabbt på våra källsorteringshinkar. Jag har fått låna Astrid och jag vill inte lämna tillbaka henne! Astrid är den snygga och fantastiska källsorteringsmöbeln som min vän och entreprenören Sofia utvecklat och nu lanserar.

Självklart hjälper jag gärna till att sprida ordet om denna nya, vackra, grymma och rymliga lösning för källsortering. Astrid är för oss som gillar bra och snygga lösningar. Grymt bra lösning faktiskt. Och riktigt snygg i ek och lackerad plåt!

Vår källsortering innan Astrid

Fyra små plastlådor under diskhon för hårdplast, pappersförpackningar, glas, kompost & vanliga sopor. Tidningar och pant i garderob i hallen. Vi gick till soprummet titt som tätt. Stod där och sorterade ner i rätt behållare.  Eftersom de små plasthinkarna aldrig fylldes i jämn takt blev det alltid en salig röra av det som skulle återvinnas. När det var dags att gå till soprummet plockade vi över allt från plastlådorna för källsortering till papperskassar för att det är lättare att bära två papperskassar än fyra plasthinkar.

Källsortering med Astrid

Astrid står som en snygg möbel/sidobord i köket. Vi har inte använt henne som sidobord eftersom hon bara är till låns och jag inte vill riskera att göra märken i den vackra ekskivan. Vi har ”single” versionen, där det får plats två papperspåsar. Den ena använder vi till hårdplast och den andra till pappersförpackningar. I skåpet under diskhon samlar vi glas, kompost och vanliga sopor. Tidningar och pant är kvar i garderoben i hallen.

The choice to recycle must not lead to a place defined by garbage. Instead, let the act of recycling add an extension to your home. This piece of furniture takes inspiration from modern sideboards. It adds space, to properly recycle. And it’s handmade from Gothenburg – deserving the inclusion it gets.

Att fylla papperspåsarna i Astrid tar lång tid, vi behöver inte springa till soprummet lika ofta och det är lätt att ta med sig påsarna när de väl blir fulla. Och man kan ju ta bara en påse, om de fylls olika snabbt.

Eftersom vi sköljer ur plast och papper kan påsarna stå kvar i Astrid länge utan att det blir någon lukt i lägenheten av vår källsortering.

Astrid som kickstartsprojekt

Sofia & Alexander har startat ett kickstartsprojekt där du kan bidra med mindre summor, köpa din egen Astrid men också självklart läsa mycket mer om Astridprojektet.

5 kommentarer
 • Sonja Lundberg
  9 juni, 2017

  Åå, låter jätteintressant, och vad häftigt att du skrivit ett inlägg om källsortering som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Har själv i dag skrivit det första inlägget om miljötänk..
  Möbeln är jättefin och jag känner SÅÅ igen mig på hur fort hinken för plastsortering blir full!! Måste läsa mer om Astrid!

  • Anna
   9 juni, 2017

   Ja, Astrid är fin, praktiskt och rymlig. Kanonprodukt! Hoppas deras Kickstarter-projekt drar in pengarna de behöver för produktionen.

 • Vilken smart och snygg. Gillar att den kan anpassas in i den vanliga inredningen och inte ser så där ful ut som bingar brukar vara.

  • Anna
   9 juni, 2017

   Ja det tycker jag med!