Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Grön smoothie med twist

Det finns mängder med recept på gröna drinkar om man googlar. Jag har också delat med mig av ett recept tidigare, då kallade jag den min revengesmoothie för den tog revansch på både kirskål och hälsan.

Men variation är ett måste! Jag behöver mycket grönt och till frukost är det lättare att få i mig det via en smoothie. Dessutom jobbar jag ofta samtidigt som jag äter frukost och då är det ruskigt enkelt med en smoothie just. Inspirerad av Food Pharmacys Kebnekaisesmoothie (recept finns i deras bok).

Citronskalet med i smoothien

Vad är då twisten? Jo att använda citronskalet också. Jag har alltid skalat bort det förut, tills jag förstod att det faktiskt är riktigt bra att äta det. Jag gillar ju citronskal när jag äter fisk och räkor, men just i smoothie har jag inte haft med det förut. Men nu har jag det! Kruxet är att självklart skrubba citronen (alltid ekologiska!) och sedan dricka upp den ganska snabbt för att det beska i citronskalet inte ska ta över, det har en förmåga att bli mer beskt med tiden märker jag.

En av mängder av källor på varför man ska äta citronskal

Innehåll

  • bladspenat (jag fryser in spenat som ligger i plastlådor, då har jag det alltid hemma)
  • grönkål (har jag också alltid fryst, men håller ju länge även i kylen)
  • 1/2 citron, med skalet på
  • 2 kiwi
  • 5 cm gurka
  • 1/2 avokado
  • en skvätt kokosolja
  • vatten

Gör så här

Lägg alla ingredienser (utan kokosoljan) i din mixer och kör! Runda av med kokosoljan på slutet.

 

2 kommentarer
  • Helena Roth
    7 maj, 2017

    Jag har oxå haft hela (halva) citroner i mina dagliga gröna smoothies, men av någon anledning lyckas jag aldrig få till det med kombon citron och avokado. kanske för en gångs skull ska testa att verkligen köra enligt ett recept (ditt) och se om det lyckas då!

    • Anna
      7 maj, 2017

      Lycka till :)