Blank sida i wordpress kontrollpanel

Efter att ha jobbat och slitit med att fixa om design på wordpress mallar och det helt plötsligt inte går att komma in på wp-admin, eller när man väl kommer in där så hamnar man på en tom vit sida så fort man gör något inne i kontrollpanelen. Har du varit med om det? Jag har det.. flera gånger! Har försökt hitta den gemensamma nämnaren, men har inte lyckats att klura ut det! Inte förrän idag!

Jag har frågat på wp-forum, kollegor och forum där jag köpt/hämtat teman och googlat så klart. Ibland har det försvunnit av sig självt (självklart inte, för jag ju åtgärdat felorsaken utan att veta om det bara) och vid ett tillfälle har jag inte kunnat lösa det alls. Själva hemsidan har fungerat utmärkt (kanske något långsammare) men den har funkat, så besökare har inte märkt av mitt dilemma.

Idag har jag hittat det som orsakat blanka, vita sidor på ett par av de wordpress sidor jag jobbar med. Det kallas även WordPress White Screen of Death, Blank Screen of Death eller WSOD. Många får även effekten att själva hemsidan är blank, men det har jag inte upplevt. Förmodligen är det andra orsaker till det felet.

Lösningen för mig var: Inga tomma rader i functions.php

Jag menar hur lätt är det att hitta felet i något som inte är skrivet? Jag hoppas jag inte ropar hej för tidigt nu, men båda de sidorna som strulat för mig funkar klockrent efter att jag deletat alla tomma rader. Har du haft liknande problem och hittat lösningen får du gärna skriva en kommentar om det här! Hoppas någon annan blir hjälpt av det här inlägget!

Sharing is caring!

11 reaktioner till “Blank sida i wordpress kontrollpanel”

 1. Jag har varit med om att alla poster försvann, och då var det en reparation i databastabellen post som löste det. Blev tydligen så när servern på hotellet startade om, samtidigt när jag postade. Sådana där fel man kan bli gråhårig av. Precis lika irriterande som det du beskriver här. Ska försöka lägga det på minnet om det händer. Eller när kanske man ska säga. Tack för att du delar med dig.

  1. Oj, ja då hade man ju blivit mörkrädd om de bara helt plötsligt försvann! Tack för att du delar med dig du också :)

 2. TAAAAAAAAACK!!!!!

  Har deadline i morgon och så bara dog allt! :O

  Du är just nu räddaren i nöden!

  TACK =D

 3. Tack för tipset. En av mina sajter fick en helt vit sida både på admin och sajten, efter en uppdatering av wordpress. Fick bättre sökträffar och hittade lösningen när jag googlade begreppet wsod.

  Första steget blev att byta namn på katalogen plugins, för att inaktivera alla tillägg ”hårt”. Då fick jag ett fel relaterat till filer i mitt tema. ”Fatal error: Call to undefined method Arras_Widget_Tag_Cloud::WP_Widget_Tag_Cloud() …”. Detta problemet beror på att temat (Arras theme) jag använde, var inkompatibelt med den nya wordpress-versionen. Om någon fått samma problem, så finns den lösningen här http://wordpress.org/support/topic/upgrade-from-314-to-32-gives-fatal-error#post-2207264

  1. Nu är detta typ 5 år sen, så det är säkert inte aktuell problemlösare längre :D Men det var alltså rader mellan kod, tomma rader, rader utan utan kod.

Kommentarer inaktiverade.