Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

När glassmakerna sitter som en smäck

Glass är verkligen en av mina stora laster. När vi är ute och reser är en lokalproducerad glass alltid högt upp på listan av besöksmål. Tänk att vi numera kan avnjuta fantastiskt god ekologisk och lokalproducerad gourmetglass i Alingsås! Självklart inspirerad från Italien.

Hollanders Glass i Alingsås

Hollanders Glass har en pop-up butik på Plangatan (vår gata i stan) och ligger granne med Planeten, den ekologiska butiken jag gärna handlar grönsaker, frukt och nötter i. På Planeten kan man också köpa Hollanders Glass i förpackning.

Joachim Hollander driver Hollanders Glass som en hobby. Han vill att glassen ska vara exklusive och unik. Han har öppet sin pop-up butik när han känner för det. Så otroligt avslappnat och härligt! Och väldigt inspirerande! Att göra som man vill är det enda rätta tycker jag!

Jag följer Hollanders Glass på Instagram och där får jag reda på när det är öppet och vilka smaker som gäller just idag. För även om man kan köpa glass på Planeten och även beställa på Hollanders webbplats så är det glass över disk som jag gillar mest. Inne i lilla pop-up butiken finns det tydlig information om vad som erbjuds just idag. Även några sittplatser erbjuds, både ute och inne. Perfekt eftersom det regnade igår när vi var där!

Hollanders Glass i Alingsås

Limoncello som specialsmak

Dessutom är det bara i pop-up butiken som man kan köpa specialsmakerna! De som tillverkas och säljs endast under en dag. I går när vi var på Hollanders Glass (och även Planeten) så var det Limoncello som var dagens smak. Gjord på riktig Limoncello så klart. Ett riktigt dragplåster för mig som älskar citron!

Jag valde två spatlar av Limoncello och en spatel Lakris. Jösses! Blev mycket glad och överraskad av de starka och ljuvliga smakerna. Glassen var krämig och smakerna otroligt goda och tydliga. Blandningen av laktris och limoncello var en riktig hit!

Hollanders Glass i Alingsås

Roger valde också Limoncello men kompletterade med vanilj. Även han tyckte det var en väldigt god glass! Vi kommer definitivt att återkomma fler gånger i sommar och njuta av denna hemmagjorda, ekologiska, lokalproducerade och fantastiskt goda glass!

Gillar du också glass? Kanske din semester ska innehålla en tur till Alingsås och då passa på att utmana smaklökarna med starka glassmaker? Behöver du boende har vi ett gästrum att hyra via Airbnb :)

Nästa gång Hollanders Glass har öppet är söndagen den 27/5 kl. 11-15

Detta är inte en annons eller något jag får betalt för att skriva.

17 kommentarer
  • Annica
    14 maj, 2017

    Hehe låter riktigt gott! :) Älskar italienskt glass!

    • Anna
      14 maj, 2017

      Jag med! Men inte alltid, har ätit italiensk glass som inte utmärker sig. Detta är ju inte italiensk utan Alingåstillverkad, dock inspirerad från Italien :)

  • Helena Roth
    14 maj, 2017

    Åh! Det vattnar sig i munnen – låter ljuvligt. Inte minst för att även jag älskar citron och lakrits!

    • Anna
      14 maj, 2017

      Du får ta vägarna förbi Alingsås när det är öppet nästa gång. Hojta så hänger jag på :)

      • Kristina Svensson
        14 maj, 2017

        Absolut! Ska snart norrut men kanske inte via Alingsås utan via Gränna.

  • Maria Björkman
    14 maj, 2017

    Alltså – lakritsglass! Mmmmmm!! Här i Visby är vi begåvade med en gigantisk glassbar, men jag tycker nästan den är för stor – det är på tok för mycket att välja bland!

    Får väl kanske bli Alingsås framöver…

    • Anna
      14 maj, 2017

      Jag har varit på glassbaren vid hamnen, där åt och njöt jag av pop corn glass, samt Lejonet & Björnen glass som jag tycker är väldigt god!

  • Kristina Svensson
    14 maj, 2017

    Oj dit måste jag åka!
    Kan även rekommendera ett besök i Karlskrona (se dagens något stressade inlägg på Tomatsallad.nu om du vill).

  • Joachim
    14 maj, 2017

    Hej Anna!
    Jag blir så glad över din berättelse om besöket hos mej. Vilken tur vi hade att vädret var dåligt igår, annars hade det varit mer besökare i butiken och vi hade inte haft möjlighet att prata. När jag poppade upp med min glassbar, tänkte jag att det är just sådana dagar som det var igår som är dom bästa. När man har tid att prata i lugn och ro med intresserade och intressanta människor. Jag har nu förstått att det endast kommer ske under de dagar det är sämre väder – de övriga dagarna blir det helt enkelt service för hela slanten och kanske ett leende eller två.
    Ni är så välkomna in igen!
    MVH
    Joachin

    • Anna
      14 maj, 2017

      Tack för din kommentar och för en grym glass! Och ja, det är alltid roligare när man får en chans att snacka lite också. Vill gärna höra mer om Italien, så vi kanske kommer nästa gång det regnar :)

      • Joachim
        14 maj, 2017

        :-) Bra idé Anna ! Men du är välkommen när det är sol också :-) /J

    • Merja
      14 maj, 2017

      Hej!
      Vad fint att du var med i flöder. Jag har en fråga. Vad innehåller glassen? Jag är bland annat allergisk mot soja så jag undrar om jag kan ha sådan tur att din glass inte innehåller det?
      Verkar ju vara fantastiskt god :).
      Hälsningar Merja

      • Hollanders Glass
        14 maj, 2017

        Hej Merja!
        Jag kan glädja dej med att jag inte har soja i min glass. Jag jobbar enbart med ekologiska produkter. De flesta sorter innehåller mjölk och grädde samt socker, ägg gula och äkta bourbonvanilj. Sedan använder jag mej av fruktpuréer och ibland färska frukter i säsong. För att optimera konsistens använder jag vid behov i vissa sorter av min glass ca 1 msk skummjölkspulver (per liter glass) samt vid vissa fall en knivsudd Johannesbrödkänrmjöl – även dessa produkter är ekologiska.
        MVH
        Joachim

        • Merja
          15 maj, 2017

          Tack för ditt svar. Johannesbrödträd tillhör ärtväxtgruppen. Är känslig för det då det tillhör samma grupp som soja. Men kanske kan det fungera om det är så liten mängd. Jag får får komma och prova. ;)
          Merja

          • Hollanders Glass
            15 maj, 2017

            Hej! Min Hallongelato innehåller inget Johannesbrödmjöl och inte heller min Rabarbersorbet. MVH Joachim

Eller vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *