Chokladtryffel med pepparkakskross

Såg det här receptet i Buffé och rev genast ut det – för det här måste jag prova i år!

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 250 g hackad mörk choklad
  • ca 8 pepparkakor

Gör så här:

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank. Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme.

Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor. Forma chokladsmeten till runda bollar och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11 2012.

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
12°
Mestadels molnigt
06:2318:52 WEST
FreLörSönMånTis
15°C / 7°C
13°C / 8°C
14°C / 8°C
17°C / 8°C
18°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.